top of page
Plantrekkers - www.wallisannika.com - 17March2022 - 040.jpg

ABOUT

 

Wie is Femke? 

 

Twaalf jaar was Vanweddingen. Toen zag ze in dat stoffenweefsels haar interesse deden pieken. Nadien ging het snel, en hard.

 

Een voltijdse dagopleiding Modeontwerper aan SyntraPXL, een opleiding van vier jaar fashion design in Amsterdam, zelfstandig modeontwerpster in bijberoep én werkneemster in een stoffenbedrijf; mode is de rode draad

doorheen haar leven. “Mijn grootmoeder was ermee bezig en mijn tante had haar eigen label en winkel. Ze waren mijn grote voorbeelden. Ik zet dus de familietraditie voort”, glundert Vanweddingen. Hoe zet ze die traditie voort?

 

Op een behoorlijk indrukwekkende manier. De kleinkunst belofte IKRAAAN contacteerde Vanweddingen voor de styling van de videoclips van ‘Dode Bloem’ en ‘Waarom’, Jef Neve speelde een jazzriedeltje haar richting uit en Noémi Wolfs vond het helemaal oké dat ‘Lonely Boy’s Paradise’ een zekere stijlvolle Vanweddingeniaanse touch mocht meekrijgen. “In de clips van IKRAAAN en Wolfs gebruikte ik wel vrij nieuwe materialen, maar eigenlijk kan je zelfs met versleten kleding topstukken maken”, lacht Vanweddingen. Faut le faire, zo je eigen naad naaien - pardon!

  

bottom of page